Skip to content

Szent Efrém Diákmagazin

44. kiadás – 2025. május 8.

Menu
  • Címlap
  • Podcast
  • Ajánló
  • Jegyzet
  • Líra
  • Fotó
  • Alkotás
  • Tanbuborék
  • Kedvenc
  • Kukta
  • Mix
Menu

Tóth Hanna: Süssünk egy finom banánkenyeret!

Posted on by

Volt itthon pár darab érett banán, gondoltam, ez tökéletes egy banánkenyér elkészítéséhez. Így aztán a gyümölcs sem a kukában landolt, és egy finom desszert is került az asztalra! Készítsétek el ti is, mutatom, hogyan kell!

Kovács Lelle: Szülinapi túrós pite

Posted on by

A hétvégén apukám születésnapját ünnepeltük. Én nagyon szeretek kézzel készült ajándékot adni, szóval úgy gondoltam, ideális választás lehet egy túrós pite elkészítése. Most veletek is megosztom a receptjét, így ti is megsüthetitek, ha van hozzá kedvetek.

Szabó Emma és Szabó Dominik: Süssetek velünk egy kis mogyorós brownie-t!

Posted on by

Mi, Szabó tesók – egy kis konyhai kalandra indulva – úgy döntöttünk, hogy közösen sütünk egy ínycsiklandó mogyorós brownie-t. Az együtt töltött idő, a vidám kísérletezés jól sikerült, ráadásul a sütemény is nagyon finom lett. Az eredményt (és a receptet) most szívesen meg is osztjuk veletek! Fontos, hogy a tűzhelynél zajló munkát egy felnőtt is felügyelje!

Ungvári Sára: Jöhet egy finom csokis muffin?

Posted on by

Szeretek a konyhában sürögni-forogni. Anyukámmal gyakran sütünk valamit, és többször készítettem már önállóan is finomságokat. Az egyik kedvencem a csokis muffin…

Demeter Panna: Süssetek almást!

Posted on by

Hurrá, itt az almaszezon! Egyetek friss gyümölcsöt, vagy süssetek almás sütit! Ez utóbbihoz egy remek receptet kínálok nektek.

Egy tálban a tészta minden hozzávalóját összekeverjük. Kettéosztjuk a tésztánkat és belisztezzük. Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Összekeverjük. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), és hozzáadjuk a fahéjat. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, egy tepsi aljában elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk, és vigyázzatok, hogy ne törjön el a tészta. Sajnos nekem eltört :c), szórunk rá grízt (hogy ne ázzon el az almától a tészta), és egyenletesen elosztjuk az almát rajta. Az almaréteg tetejére is szórunk grízt, majd kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat. A tetejét lekenjük egy összevert tojással, és villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. Előmelegített sütőben (szülői felügyelettel!) 160 fokon, kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Szoboszlai Szofia: Répatortát sütöttem

Posted on by

Répatorta. Hmmm… A nevétől sokan megijedhettek, bevallom, először én is kételkedtem, mert a szokásos formájában (nyersen vagy főve) nem annyira szeretem a répát, de higgyétek el, ennek nagyon jó íze van! Próbáljátok ki ti is! (Mint mindig, most is legyen veletek egy felnőtt a sütőhasználat miatt!)

Zsurina Karina: Főzzünk ukrán céklalevest!

Posted on by

Ez az étel jó néhány összetevőből áll, és nem pár perc alatt készül el, de megéri rászánni az időt és a figyelmet, mert a végeredmény nagyon finom lesz. Karina leírta nektek, ők hogyan készítik el otthon. Tudjátok: fontos, hogy a tűzhelynél zajló munkát egy felnőtt is felügyelje!

Nyirán Sára: Így készül a házi sportszelet

Posted on by

Ezúttal egy nagyon finom csokis édességet készíthettek el Nyirán Sári receptje alapján. Mint mindig, most is fontos, hogy a „tüzeskedésnél” egy felnőtt is legyen veletek.

Bucsku Lilla: Tejberizst készítettem

Posted on by

Főzzetek Ti is bátran Bucsku Lilla receptje alapján! Fontos, hogy a tűzhelynél zajló munkát egy felnőtt is felügyelje!

Kövess bennünket!

Kövess bennünket! Instagram