Skip to content

Szent Efrém Diákmagazin

45. kiadás – 2025. május 29.

Menu
  • Címlap
  • Podcast
  • Ajánló
  • Jegyzet
  • Líra
  • Fotó
  • Alkotás
  • Tanbuborék
  • Kedvenc
  • Kukta
  • Mix
Menu

Zsurina Karina: Főzzünk ukrán céklalevest!

Posted on by

Ez az étel jó néhány összetevőből áll, és nem pár perc alatt készül el, de megéri rászánni az időt és a figyelmet, mert a végeredmény nagyon finom lesz. Leírtam nektek, mi hogyan készítjük otthon az anyukámékkal.

A húst kockára vágjuk, és berakjuk a fazékba, majd hozzáöntünk két liter vizet, és 30 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, kockára vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez, amit meg is sózunk. Megfőzzük a céklát, azután nagy reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a sárgarépát és a zellert is. Serpenyőben napraforgóolajon kb. 10 perc alatt megdinszteljük a reszelt répát és a zellert. Azután hozzáadjuk a reszelt céklát, a kis kockára vágott paradicsomot és a piros paprikát. A zöldséges masszát összekeverjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a leveshez, és 10 percig főzzük. A végén beletesszük a felvágott káposztát, kinyomott fokhagymát, egy csomag petrezselyem levelét. Meg kell fűszerezni egy kis borssal. A finom céklalevest (ukrán nevén borscs) tejföllel fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

  • 40 dkg marha- vagy sertéshús
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 db piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db sárgarépa
  • 1/2 fej zeller
  • 4 nagy cékla
  • 1 fej káposzta
  • 1 csomag petrezselyemlevél
  • 10 dkg paradicsompüré
  • egy kevés olaj
  • só, bors
  • 5 dl tejföl
viber_image_2023-11-08_22-10-54-973
viber_image_2023-11-08_22-10-54-906
viber_image_2023-11-08_22-10-54-995
viber_image_2023-11-08_22-10-55-061
viber_image_2023-11-08_22-10-55-434
viber_image_2023-11-08_22-10-55-154
viber_image_2023-11-08_22-10-55-461

Kapcsolódó podcastként szeretettel ajánljuk a Zsurina Diana tanárnővel készített interjúnkat, melyet ide kattintva hallgathattok meg.

Kövess bennünket!

Kövess bennünket! Instagram