Mi, Szabó tesók – egy kis konyhai kalandra indulva – úgy döntöttünk, hogy közösen sütünk egy ínycsiklandó mogyorós brownie-t. Az együtt töltött idő, a vidám kísérletezés jól sikerült, ráadásul a sütemény is nagyon finom lett. Az eredményt (és a receptet) most szívesen meg is osztjuk veletek! Fontos, hogy a tűzhelynél zajló munkát egy felnőtt is felügyelje!
Az egyszerű brownie elkészítéséhez gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a vajat. Alaposan összekeverjük, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral felverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Végül hozzákeverjük az olvasztott csokoládét is. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kockákra vágva melegen kínáljuk. Vanília fagyi, vanília puding illik hozzá, de mi most egy kis mogyoróval ízesítettük.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- 0,5 tk sütőpor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor