Ungvári Sára: Jöhet egy finom csokis muffin?
Szeretek a konyhában sürögni-forogni. Anyukámmal gyakran sütünk valamit, és többször készítettem már önállóan is finomságokat. Az egyik kedvencem a csokis muffin…
Demeter Panna: Süssetek almást!
Hurrá, itt az almaszezon! Egyetek friss gyümölcsöt, vagy süssetek almás sütit! Ez utóbbihoz egy remek receptet kínálok nektek.
Egy tálban a tészta minden hozzávalóját összekeverjük. Kettéosztjuk a tésztánkat és belisztezzük. Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Összekeverjük. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), és hozzáadjuk a fahéjat. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, egy tepsi aljában elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk, és vigyázzatok, hogy ne törjön el a tészta. Sajnos nekem eltört :c), szórunk rá grízt (hogy ne ázzon el az almától a tészta), és egyenletesen elosztjuk az almát rajta. Az almaréteg tetejére is szórunk grízt, majd kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat. A tetejét lekenjük egy összevert tojással, és villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. Előmelegített sütőben (szülői felügyelettel!) 160 fokon, kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szoboszlai Szofia: Répatortát sütöttem
Répatorta. Hmmm… A nevétől sokan megijedhettek, bevallom, először én is kételkedtem, mert a szokásos formájában (nyersen vagy főve) nem annyira szeretem a répát, de higgyétek el, ennek nagyon jó íze van! Próbáljátok ki ti is! (Mint mindig, most is legyen veletek egy felnőtt a sütőhasználat miatt!)
Zsurina Karina: Főzzünk ukrán céklalevest!
Ez az étel jó néhány összetevőből áll, és nem pár perc alatt készül el, de megéri rászánni az időt és a figyelmet, mert a végeredmény nagyon finom lesz. Karina leírta nektek, ők hogyan készítik el otthon. Tudjátok: fontos, hogy a tűzhelynél zajló munkát egy felnőtt is felügyelje!
Nyirán Sára: Így készül a házi sportszelet
Ezúttal egy nagyon finom csokis édességet készíthettek el Nyirán Sári receptje alapján. Mint mindig, most is fontos, hogy a „tüzeskedésnél” egy felnőtt is legyen veletek.
Bucsku Lilla: Tejberizst készítettem
Főzzetek Ti is bátran Bucsku Lilla receptje alapján! Fontos, hogy a tűzhelynél zajló munkát egy felnőtt is felügyelje!