Ez az étel jó néhány összetevőből áll, és nem pár perc alatt készül el, de megéri rászánni az időt és a figyelmet, mert a végeredmény nagyon finom lesz. Leírtam nektek, mi hogyan készítjük otthon az anyukámékkal.
A húst kockára vágjuk, és berakjuk a fazékba, majd hozzáöntünk két liter vizet, és 30 percig főzzük. Meghámozzuk a burgonyát, kockára vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez, amit meg is sózunk. Megfőzzük a céklát, azután nagy reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a sárgarépát és a zellert is. Serpenyőben napraforgóolajon kb. 10 perc alatt megdinszteljük a reszelt répát és a zellert. Azután hozzáadjuk a reszelt céklát, a kis kockára vágott paradicsomot és a piros paprikát. A zöldséges masszát összekeverjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a leveshez, és 10 percig főzzük. A végén beletesszük a felvágott káposztát, kinyomott fokhagymát, egy csomag petrezselyem levelét. Meg kell fűszerezni egy kis borssal. A finom céklalevest (ukrán nevén borscs) tejföllel fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 40 dkg marha- vagy sertéshús
- 3 cikk fokhagyma
- 1 db piros paprika
- 1 db paradicsom
- 4 db sárgarépa
- 1/2 fej zeller
- 4 nagy cékla
- 1 fej káposzta
- 1 csomag petrezselyemlevél
- 10 dkg paradicsompüré
- egy kevés olaj
- só, bors
- 5 dl tejföl
Kapcsolódó podcastként szeretettel ajánljuk a Zsurina Diana tanárnővel készített interjúnkat, melyet ide kattintva hallgathattok meg.