Skip to content

Szent Efrém Diákmagazin

44. kiadás – 2025. május 8.

Menu
  • Címlap
  • Podcast
  • Ajánló
  • Jegyzet
  • Líra
  • Fotó
  • Alkotás
  • Tanbuborék
  • Kedvenc
  • Kukta
  • Mix
Menu

Tóth Hanna: Süssünk egy finom banánkenyeret!

Posted on by

Volt itthon pár darab érett banán, gondoltam, ez tökéletes egy banánkenyér elkészítéséhez. Így aztán a gyümölcs sem a kukában landolt, és egy finom desszert is került az asztalra! Készítsétek el ti is, mutatom, hogyan kell!

Először egy villa segítségével összenyomkodjuk a banánokat. (Minél érettebb, annál jobb és finomabb.) Ezután megolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük a banánhoz. Majd belekerül a kristálycukor és a vaníliás cukor. Mehetnek bele a tojások, majd mindezt jól összekeverjük. Tehetjük is hozzá a következő alapanyagokat: a lisztet, egy csipet sót, egy teáskanál szódabikarbónát, a sütőport és még egy kis fahéjat ízlés szerint. Ezt jó alaposan összekeverjük. Én még tördeltem bele egy kis csokit extrának. Utolsó lépésként egy jól kivajazott formába beleöntjük a masszát. És mehet is a 180 fokosra előmelegített sütőbe! (Tudjátok: felnőtt legyen a közelben!) Én eperlekvárral szeretem a legjobban, de akár magában is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 4 db banán
  • 100 g vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 2 db tojás
  • 190 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • extra: csokidarabok (ezt ki lehet hagyni)

Jó étvágyat hozzá!

IMG_6909
IMG_6907
IMG_6910
IMG_6905
IMG_6898
IMG_6901
IMG_6933

Kövess bennünket!

Kövess bennünket! Instagram