Volt itthon pár darab érett banán, gondoltam, ez tökéletes egy banánkenyér elkészítéséhez. Így aztán a gyümölcs sem a kukában landolt, és egy finom desszert is került az asztalra! Készítsétek el ti is, mutatom, hogyan kell!
Először egy villa segítségével összenyomkodjuk a banánokat. (Minél érettebb, annál jobb és finomabb.) Ezután megolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük a banánhoz. Majd belekerül a kristálycukor és a vaníliás cukor. Mehetnek bele a tojások, majd mindezt jól összekeverjük. Tehetjük is hozzá a következő alapanyagokat: a lisztet, egy csipet sót, egy teáskanál szódabikarbónát, a sütőport és még egy kis fahéjat ízlés szerint. Ezt jó alaposan összekeverjük. Én még tördeltem bele egy kis csokit extrának. Utolsó lépésként egy jól kivajazott formába beleöntjük a masszát. És mehet is a 180 fokosra előmelegített sütőbe! (Tudjátok: felnőtt legyen a közelben!) Én eperlekvárral szeretem a legjobban, de akár magában is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 4 db banán
- 100 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 2 db tojás
- 190 g liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál sütőpor
- fahéj ízlés szerint
- extra: csokidarabok (ezt ki lehet hagyni)
Jó étvágyat hozzá!