Skip to content

Szent Efrém Diákmagazin

45. kiadás – 2025. május 29.

Menu
  • Címlap
  • Podcast
  • Ajánló
  • Jegyzet
  • Líra
  • Fotó
  • Alkotás
  • Tanbuborék
  • Kedvenc
  • Kukta
  • Mix
Menu

Demeter Panna: Süssetek almást!

Posted on by

Hurrá, itt az almaszezon! Egyetek friss gyümölcsöt, vagy süssetek almás sütit! Ez utóbbihoz egy remek receptet kínálok nektek.

Egy tálban a tészta minden hozzávalóját összekeverjük. Kettéosztjuk a tésztánkat és belisztezzük. Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Összekeverjük. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), és hozzáadjuk a fahéjat. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, egy tepsi aljában elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk, és vigyázzatok, hogy ne törjön el a tészta. Sajnos nekem eltört :c), szórunk rá grízt (hogy ne ázzon el az almától a tészta), és egyenletesen elosztjuk az almát rajta. Az almaréteg tetejére is szórunk grízt, majd kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat. A tetejét lekenjük egy összevert tojással, és villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. Előmelegített sütőben (szülői felügyelettel!) 160 fokon, kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 10 kis db alma
  • fahéj ízlés szerint
  • 10 dkg cukor (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele)

Az összeállításhoz:

  • kb. 1 marék gríz
  • 1 db tojás
unnamed-2
unnamed-1
unnamed-4

Kövess bennünket!

Kövess bennünket! Instagram