Skip to content

Szent Efrém Diákmagazin

45. kiadás – 2025. május 29.

Menu
  • Címlap
  • Podcast
  • Ajánló
  • Jegyzet
  • Líra
  • Fotó
  • Alkotás
  • Tanbuborék
  • Kedvenc
  • Kukta
  • Mix
Menu

Szoboszlai Szofia: Répatortát sütöttem

Posted on by

Répatorta. Hmmm… A nevétől sokan megijedhettek, bevallom, először én is kételkedtem, mert a szokásos formájában (nyersen vagy főve) nem annyira szeretem a répát, de higgyétek el, ennek nagyon jó íze van! Próbáljátok ki ti is!

A répát megmossuk és lereszeljük. Kimérjük egy tálban a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, és fakanállal összekeverjük. Belereszeljük a jól megmosott citrom héját, az olajat, beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a tejfölt. Jöhet bele a répa, majd az egészet masszává kavarjuk. Egy margarinnal kikent és kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a mascarponés mázat, ha szeretnénk mellé vagy rátenni. Én lekvárral szoktam enni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis tejföl
  • 20 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 1 csipet só
  • fahéj ízlés szerint
  • máznak mascarpone (ízlés szerinti cukorral és egy kis citromhéjjal keverve) és/vagy lekvár
IMG_3235
IMG_3247
IMG_3257
IMG_3262
IMG_3269
IMG_3271
IMG_3285
IMG_3291
IMG_3295
IMG_3303
IMG_3315
IMG_3326
IMG_3340
IMG_3349
IMG_3382
IMG_3391
IMG_3393
IMG_3400
IMG_3423
IMG_3432

Kövess bennünket!

Kövess bennünket! Instagram